Vi är stolta över våra fina potatis

Kvalitetssäkrare

Vi tillsammans med våra odlare producerar varje år potatis. Vår anläggning i Kalmar säkrar kvalitén, tvättar, sorterar och paketerar för försäljning till grossister och livsmedelsföretag.

Vår process

När våra odlare kommer in med sin last sker först en nogrann kvalitetskontroll innan potatisen rensas och tvättas. Därefter sorteras potatisen efter olika storleksklasser och granskas innan den packas för att lagras i svala och välventilerade lokaler, i väntan på vidare transport till konsumenter via livsmedelsföretag och grossister.

Erfarna producenter

Företaget startades 1989 och förvärvades av Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter 2018. De flesta av våra odlare finns på Öland och har kvalitet som ledord. Odlarna levererar sin skörd till Solanum Kalmar som sedan tar ansvar för produkten vidare till försäljning.

Miljömedvetna

Vi är stolta över våra fina potatis som växer främst på Öland men också i närliggande landskap och över att vi kan erbjuda SMAK-märkning på våra produkter.

Innovativa

För att säkra en framtida god och hållbar odling deltar vi kontinuerligt i olika projekt för att bland annat utveckla och förädla svenska potatisprodukter.

PRODUKTER

 

FÖRPACKNINGAR

Vår potatis packas både i större kartongförpackningar samt i mindre plastförpackningar...

- Läs mer

VÅRA SORTER

Vi packar flera olika sorters potatis, varje sort med sin egen unika karaktär och smak...

- Läs mer